Συμβουλές για πλούσια μακριά μαλλιά

Γράφτηκε από την  Νοε 04, 2016

Τα μακριά μαλλιά απαιτούν περισσότερη φροντίδα, αλλά είναι αναμφισβήτητα... θηλυκά!

Όταν το μήκος τους φτάνει στους ώμους, σημαίνει ότι τα μαλλιά σας «άντεξαν» τουλάχιστον τρία χρόνια •«ξεπέρασαν», δηλαδή, με επιτυχία τουλάχιστον 300 λουσίματα και άλλα τόσα στεγνώματα! Σε κάθε περίπτωση, όμως, ξεκινώντας από το τριχωτό της κεφαλής και φτάνοντας μέχρι τις άκρες, τα μαλλιά έχουν γίνει πολύ πιο ευαίσθητα στη φθορά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γυναίκες με μακριά μαλλιά ανησυχούν διαρκώς για την εμφάνιση ψαλίδας και, δυστυχώς, μόνο μία λύση υπάρχει για τις «χωρισμένες» σε δύο ή περισσότερα μέρη τρίχες: το κόψιμο! Ένας τρόπος να το αποφύγετε είναι χρησιμοποιώντας προϊόντα αποκατάστασης της ψαλίδας και ελέγχοντας τακτικά τη γενικότερη κατάσταση των μαλλιών σας.

Κατ' αρχήν, τα μακριά μαλλιά δεν πρέπει να επιβαρύνονται κοντά στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά χρειάζονται εκτεταμένη φροντίδα στις άκρες τους •κι αυτό επιτυγχάνεται μόνο με τη σωστή εφαρμογή των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης.

Βασικές συμβουλές

1. Μόνο το λούσιμο δεν αρκεί για τα μακριά μαλλιά. Κάθε φορά πρέπει να χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε κοντίσιονερ και, μία φορά την εβδομάδα, να εφαρμόζετε μια ειδική θεραπεία.

2. Πρέπει να τα ξεμπερδεύετε καλά πριν το λούσιμο. Έτσι, θα δημιουργούνται λιγότεροι «κόμποι» και δε θα «σπάνε» μετά στο χτένισμα.

3. Δεν πρέπει ποτέ να τα πιάνετε βρεγμένα σε αλογοουρά. Όταν είναι ελεύθερα, τα μαλλιά στεγνώνουν πιο γρήγορα και σωστά •ακόμα και η πιο απαλή κορδέλα (πόσο μάλλον ένα σκληρό λαστιχάκι) προκαλεί ζημιά.

4. Μην τα τρίβετε ποτέ όταν τα σκουπίζετε με την πετσέτα. Αντίθετα, να την πιέζετε απαλά στο κεφάλι και να την τραβάτε αργά προς τα κάτω, «παίρνοντας» έτσι το νερό από τα μαλλιά.

5. Όσο συχνότερα γίνεται, αφήνετέ τα να στεγνώνουν φυσικά. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι, ρυθμίστε το ει δυνατόν στο κρύο •αν είναι κάτι που δεν το αντέχετε, «γυρίστε» το στο ζεστό, αλλά φροντίστε να το κρατάτε σε απόσταση τουλάχιστον15 εκατοστών από τα μαλλιά.

6. Τα μεταλλικά τσιμπιδάκια ή τα λαστιχάκια που δεν έχουν υφασμάτινο κάλυμμα απαγορεύονται ρητά! Με την πάροδο του χρόνου, καταστρέφουν το ph της τρίχας και το αποτέλεσμα είναι τα εύθραυστα ή «σπασμένα» μαλλιά.

7. Να αποφεύγετε να ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας με περίτεχνα χτενίσματα τις ώρες που είστε στο σπίτι. Το να τα έχετε συνέχεια πιασμένα σε αλογοουρά, πλεξίδα ή κότσο τα αδυνατίζει •να προτιμάτε τη λύση της στέκας (όχι της πλαστικής) για να μην «πέφτουν» στα μάτια σας.

8. Να θυμάστε: το χτένισμα με βούρτσες από φυσικές τρίχες, χαρίζει την πιο όμορφη λάμψη!

 

Δώρα Ρουμελιώτη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Fresh News

Beauty Videos

Το site morethanawoman.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας