Κελάρι: Jazz αυτοσχεδιασμοί από τους Γιώργο Κρομμύδα & Νικόλα Αναδολή

Γράφτηκε από  Οκτ 31, 2016

Ήμασταν καλεσμένοι σε μια πολύ ωραία μουσική βραδιά jazz, στο «Κελάρι» στο Θησείο. Αν δεν σας αρέσει η συγκεκριμένη μουσική ίσως να μην βρήκατε τον λόγο αυτή την κρύα νύχτα να βγείτε από το σπίτι σας. Όμως όσοι παρευρεθήκαμε, διαπιστώσαμε πως η βραδιά ήταν ευχάριστη και το «Κελάρι» είχε μια cozy και απολύτως αξιοπρεπή ατμόσφαιρα. Ο συνδυασμός δε εξαιρετικής μουσικής με πολύ χαμηλή τιμή ποτού αποτελεί ένα πολύ καλό δέλεαρ για να διασκεδάστε ποιοτικά, όποτε το Atheneum* διοργανώνει μουσικές βραδιές.

Ο εν λόγω μουσικός αυτοσχεδιασμός ξεκίνησε ως ενστικτώδης αντίδραση σε ήχους και ρυθμούς, στους οποίους εμείς οι ακροατές απαντήσαμε με ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των ερμηνευτών και των ακουσμάτων. Το ντουέτο κιθάρας-πιάνου με τον κιθαρίστα και συνθέτη Γιώργο Κρομμύδα, και τον ανερχόμενο πιανίστα Νικόλα Αναδολή πραγματικά με εντυπωσίασαν, αν και δεν τους γνώριζα. Έδεσαν άρτια μεταξύ τους σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, χωρίς κενά με ρυθμό και τέμπο. Η αρμονική και μελωδική πολυπλοκότητα και η μουσική προσέγγιση είχε ρυθμική ροή που κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της νύχτας ήταν πολύ ευχάριστη.

Η ακουστική αντίληψή μας αρκετά φτωχή σε αυτού του είδους τους πειραματισμούς (αν και είμαι λάτρης της jazz) μετέφρασε τους ήχους σε νότες που ηχούσαν άλλες φορές παράξενα και άλλοτε ευχάριστα στα αυτιά μας.

Εν κατακλείδι θα έλεγα πως άγγιξαν τα όρια της “επαναδημιουργίας» κάτι που σίγουρα δημιουργεί νέο μελωδικό και ρυθμικό υλικό με πολύ δημιουργικότητα και πρωτοτυπία.

*Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο ATHENAEUM (μουσικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) ιδρύθηκε το 1974 από προσωπικότητες της τέχνης, των γραμμάτων και του πολιτικού κόσμου, οι οποίοι είχαν κοινό ιδανικό την ιδιαίτερη έμφαση την προώθηση και τη βελτίωση της μέχρι τότε κλονισμένης μουσικής παιδείας και της πολιτισμικής ζωής της χώρας. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού ανέπτυξε συνεργασίες με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού, πραγματοποιώντας, μεταξύ άλλων, μετακλήσεις και ανταλλαγές νέων καλλιτεχνών, διεθνή ανώτερα σεμινάρια, συνέδρια και συναυλίες. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν οι πολιτισμικές σχέσεις της Ελλάδας με προηγμένες μουσικά χώρες.

Αδριανού 3, 105 55 Αθήνα (Θησείο). Τηλέφωνο: 210 3211987 - 55 & 49.

Έπη Τρίμη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Fresh News

Το site morethanawoman.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας