peut on localiser un portable sans la carte sim comment espionner sa femme iphone disable application application root mvc localiser telephone sony comment suivre un portable a distance gratuit activer localisation application despionnage gratuit click here localiser un portable via le numero comment logiciel espion galaxy s8+ tracer un localisation iphone 5 comment espionner whatsapp gratuit localiser un cydia application espionner un smartphone a distance ecoute telephonique application of root cause analysis application click at this page espionner iphone

«Ωx!!! Τι κάνεις εκεί;»

Γράφτηκε από την  Οκτ 27, 2014

Όσο άνετη κι αν είστε ως γυναίκα και μητέρα, την πρώτη φορά θα ευχηθείτε να... ανοίξει η γη! Το πώς θ' αντιδράσετε, όμως, από κει και πέρα, θα καθορίσει κατά πολύ τη μελλοντική σεξουαλική του ζωή.

H εξομολόγηση ανήκει σε φίλη που, ακόμα και 2-3 μέρες μετά από... το συμβάν, δεν μπορούσε να συνέλθει: «Γύρισα νωρίτερα από τη δουλειά, μπήκα στο δωμάτιο της 9χρονης κόρης μου και την "έπιασα" να χαϊδεύεται! Έβγαλα μια... κραυγή, έκλεισα βιαστικά την πόρτα αλλά, από εκείνη την ώρα, κατεβάζω τα μάτια κάθε φορά που τη βλέπω! Μα δεν είναι πάρα πολύ μικρή;»

Κατ' αρχήν, για ν' αποφύγετε τις εκπλήξεις, συνηθίστε να... χτυπάτε την πόρτα πριν μπείτε •ο αυνανισμός, σε όλα τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού και του εφήβου, είναι... αναμενόμενος, καθώς είναι απολύτως φυσιολογικός!

Προσχολική ηλικία
Λαμβάνοντας υπόψη ότι, περίπου από τους 18 μήνες μέχρι τα 2,5-3 πρώτα χρόνια, οι γονείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε το παιδί να μάθει τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί εκείνο αποκτά έντονο ενδιαφέρον για τα γεννητικά του όργανα. Επιπλέον, η διαφορά των φύλων αποτελεί μια σημαντική ανακάλυψη για όλα τα παιδιά, που τα οδηγεί σε «πειραματισμούς» και... χαϊδέματα. Ήδη από την κούνια έχουν αντιληφθεί, εξάλλου, ότι αισθάνονται ευχαρίστηση όποτε αγγίζουμε το σώμα τους, για παράδειγμα, για να τα «αλλάξουμε».
Τα παραπάνω σημαίνουν ότι, μόλις το παιδί αρχίσει να σας θέτει ερωτήσεις σεξουαλικού περιεχομένου, εσείς θα πρέπει να του απαντάτε πρόθυμα, με λόγια απλά και ανάλογα με την προσωπική του ωριμότητα. Με εξίσου απλά και κατανοητά λόγια θα εξηγήσετε ότι το άγγιγμα του σώματός μας αφορά μόνο εμάς και ότι, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να γίνεται όταν είναι κι άλλοι μπροστά! Όμως, προσοχή! Μην το μαλώσετε, μην το απειλήσετε και μην του περάσετε το μήνυμα του «απαγορευμένου» -όπως υπογραμμίζει η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου στο βιβλίο της «Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά» (εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί), «η περιέργεια για οτιδήποτε θεωρείται "κακό" μπορεί να γίνει νοσηρή και να τροφοδοτήσει ματαιώσεις, φόβους και αισθήματα ενοχής.»
Παρόλα αυτά, αν αυνανίζεται ενώ μπορεί ν' απασχοληθεί με άλλες, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ίσως χρειαστεί να κινητοποιηθείτε ότι «κάτι δεν πάει καλά»! Κι αυτό γιατί το παιδί δεν καταφεύγει στον αυνανισμό μόνο από ευχαρίστηση ή από αντίδραση στην απαγόρευση, αλλά επειδή δεν εισπράττει προσοχή και ικανοποίηση από το περιβάλλον του, επειδή έτσι «ξεχνά» τα αρνητικά βιώματά του κλπ.

Σχολική ηλικία
Στην αρχή αυτής της περιόδου, ο αυνανισμός «εκδηλώνεται» με τα λεγόμενα «πονηρά» παιχνίδια. Πρέπει, λοιπόν, να προσέχετε ιδιαίτερα αν αυτά γίνονται ανάμεσα σε συνομήλικα (φροντίζοντας πάντα να αποκλείετε τα μεγαλύτερα), όπως πρέπει να ελέγχετε (και εμμέσως να «απαγορεύετε») τα τηλεοπτικά προγράμματα που πιθανόν να τους προκαλέσουν άγχος και σύγχυση γύρω από τα σεξουαλικά ζητήματα. Όπως καταλαβαίνετε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να νιώσει το παιδί ότι μπορεί να σας μιλήσει ελεύθερα ανά πάσα στιγμή καθώς, κατά τη διάρκεια της ζωής του στο Δημοτικό, είναι βέβαιο ότι θα λάβει εκατοντάδες πληροφορίες που, επί της ουσίας, δεν πρόκειται να του λύσουν τις απορίες! Ακόμα δε κι αν το θεωρείτε εξαιρετικά... προοδευτικό, γύρω στα 10-11 εκμεταλλευθείτε κάθε ευκαιρία για να του εξηγήσετε πρώτη εσείς τι σημαίνει «πορνογραφία» και πόσες μορφές μπορεί να πάρει το «πορνογραφικό υλικό».
Επιστρέφοντας, τώρα, στον αυνανισμό, τα αγοράκια βρίσκουν ευχαρίστηση χαϊδεύοντας ή τρίβοντας το πέος και τους όρχεις τους, ενώ τα κοριτσάκια χαϊδεύοντας ή τρίβοντας το στήθος, το αιδοίο και την κλειτορίδα τους. Μην επιχειρήσετε να τα... παρακολουθήσετε, μην τα διακόψετε! Αφήστε τα ν' ανακαλύψουν πώς ανταποκρίνεται το σώμα τους στον ερεθισμό και, με διακριτικό τρόπο, δώστε τους να διαβάσουν έγκυρα βιβλία με σχετικό περιεχόμενο (όπως το σχετικά παλιό αλλά πολύ καλό «Βιβλίο του σεξ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος με την υπογραφή της Τζέιν Πάβανελ).

Εφηβεία
Σκεφτείτε σοβαρά το εξής: Εφόσον ένας/μία έφηβος νιώθει άνετα με το σώμα του/της και βρίσκει, μέσω του αυνανισμού, διέξοδο της σεξουαλικής του/της ορμής, μπορεί να μην αναζητήσει γρήγορα -και... τυχαία- τη σεξουαλική επαφή! Σε μια εποχή, εξάλλου, όπου «η μετάδοση του ιού HIV/AIDS αποτελεί τραγική απειλή, μπορούμε ακόμα και να προτείνουμε τον αυνανισμό ως την ασφαλέστερη σεξουαλική μορφή», υποστηρίζει η διακεκριμένη αμερικανίδα σεξολόγος-παιδαγωγός June Morris στο βιβλίο της «Κουβεντιάζοντας για το σεξ» (εκδόσεις Θυμάρι), το οποίο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών από τους γονείς. Πάντως, ακόμα κι αν... αδυνατείτε να δώσετε μια παρόμοια «συμβουλή», αποφύγετε φράσεις του στυλ «ο συχνός αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει από τύφλωση μέχρι... εγκεφαλική βλάβη» ή ότι «εν γένει ο αυνανισμός, εντείνει τους πονοκεφάλους, την τριχοφυϊα και την ακμή»! Αναθέστε στο γονιό του ίδιου φύλου να «πιστοποιήσει» ότι πρόκειται για μια... αρχαία πρακτική που -όσον αφορά τα αγόρια- δε θα σταματήσει την ανάπτυξή τους ενώ -όσον αφορά τα κορίτσια- δε «συνδέεται» απαραίτητα με τον οργασμό. Σιγουρευτείτε, τέλος, ότι τόσο ο νεαρός όσο η δεσποινίδα σας δεν αισθάνονται ότι πρέπει ξαφνικά να πετύχουν σε κάποιο... διαγωνισμό •δεν αυνανίζονται όλοι οι άνθρωποι ούτε έχουν όλοι την ίδια σεξουαλική ορμή και αρκετοί δεν απολαμβάνουν καθόλου τη «διαδικασία» αυτή.

Χρήσιμες Συμβουλές
Ανεξαρτήτως ηλικίας, αντιμετωπίστε τον αυνανισμό και τα «πονηρά» παιχνίδια των παιδιών και των εφήβων...
...χωρίς τα γνωστά «αστειάκια» των μεγάλων
...χωρίς κριτική και παρεμβάσεις
...χωρίς ντροπή και αμηχανία
...χωρίς το άγχος ότι, αν τους «απομυθοποιήσετε» κάποιες φυσιολογικές λειτουργίες, θα το... παρακάνουν
...με συνετούς και λεπτούς χειρισμούς
...με ειλικρίνεια και -κυρίως-
...με εχεμύθεια!

Ελευθερία Κανακάκη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Fresh News

Το site morethanawoman.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας