Τρέχουμε για την Υγεία!

Γράφτηκε από την  Ιαν 25, 2016

Η καθιστική ζωή είναι ένας από τα μεγαλύτερα λάθη των ενήλικων - μεσήλικων, η οποία δυστυχώς για την υγεία μας έχει πολλές επιπτώσεις.

Η μείωση της αντοχής μας είναι μία από τις πολλές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής, η οποία συνεπάγεται με μείωση της απόδοσης του οργανισμό μας και κατ'επέκταση της προσωπική μας ζωής.

Το τρέξιμο είναι μία από τις πιο διαδεδομένες φυσικές δραστηριότητες σε όλο το κόσμο και ο καλύτερος σύμμαχος για την μείωση της καθιστικής ζωής. Ο οικονομικός χαρακτήρας αυτής της δραστηριότητας και η ευκολία εύρεσης πάμπολων τόπων έχει καθιερώσει το τρέξιμο ως μία καθημερινή ασχολία σε πάνω από 96 εκατ. ανθρώπους στην Αμερική και σε εκατομμύρια άλλους σε όλο το κόσμο.

Πολλοί επιστήμονες προτείνουν, σε καθημερινή βάση από 20 - 30 λεπτά ή 3 φορές την εβδομάδα από 1 ώρα, υπογραμμίζοντας τα οφέλη τόσο στην καρδιά όσο και στον οργανισμό μας. Έτσι και εμείς σας παροτρύνουμε να ξεκινήσετε τη καταλληλότερη άσκηση για την υγεία και την πιο αποδοτική για την απώλεια σωματικού λίπους και κατ' επέκταση των περιττών κιλών.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα κύρια οφέλη του τρεξίματος:

  • Μείωνει την αρτηριακή πίεση και κατ'επέκταση τα καρδαγγειακά νοσήματα. Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη διάρκεια της άσκησης οι αρτηρίες συστέλονται περισσότερο, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ελαστικές.
  • Κρατάει σε υψηλά επίπεδα την καλή χολιστερίνη, όπου σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο υψηλή, ακόμα και όταν τα επίπεδα της ολικής μας χοληστερίνης φτάνουν και ξεπερνούν τα 200 mg/dL. Χαμηλά επίπεδα της HDL έχουν συσχετισθεί με αυξημένο κίνδυνο. Χαμηλά επίπεδα της HDL θεωρούνται για τους άνδρες 40 mg/dL, ενώ για τις γυναίκες 50 mg/dL.
  • Το τρέξιμο δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία υψηλότερων συγκεντρώσεων λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία καταπολεμούν τις ασθένειες.
  • Με το τρέξιμο και γενικότερα με την άσκηση μπορούμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό μας, με αποτέλεσμα να αποκτήσουμε περισσότερη και στη προσωπική μας ζωή.
  • Ανακουφίζει από το στρες και αφαιρεί από το μυαλό ακόμα και τις πιο αρνητικές σκέψεις. Με όπλο τη συγκέντρωση στη δραστηριότητα μας μπορούμε να αποβάλλουμε από μέσα μας πολλά περισσότερα από ιδρώτα και διοξείδιο του άνθρακα.
  • Βελτιώνει τον συντονισμό κινήσεων και προωθεί τη σχέση μυαλού - σώματος.
  • Μειώνει και διαλύει τους θρόμβους στο αίμα. Με την συστηματική άσκηση μειώνεται η τάση των αιμοπεταλίων να ενώνονται μεταξύ τους και αυξάνει την ικανότητα του οργανισμού μας να διαλύει τους μικρούς θρόμβους που έχουν δημιουργηθεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση ολικής ή μερικής απόφραξης των αρτηριών.

Διονύσης Καρούντζος, Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, Αθλητής Υδατοσφαίρισης Α1

Περισσότερα posts του Διονύση μπορείτε να δείτε στο leontsini.gr

 

morethanawoman

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Fresh News

Το site morethanawoman.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας