peut on localiser un portable sans la carte sim comment espionner sa femme iphone disable application application root mvc localiser telephone sony comment suivre un portable a distance gratuit activer localisation application despionnage gratuit click here localiser un portable via le numero comment logiciel espion galaxy s8+ tracer un localisation iphone 5 comment espionner whatsapp gratuit localiser un cydia application espionner un smartphone a distance ecoute telephonique application of root cause analysis application click at this page espionner iphone

Αθλήσου-Ασκήσου αλλά μην ξεχνάς το γιατί

Γράφτηκε από την  Φεβ 08, 2017

Αθλητισμός, άσκηση, γυμναστική: Έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με το εύρωστο, υγιές σώμα, το οχυρό εκείνο όπου έχει στρατοπεδεύσει η ψυχή μας. Άπειρο μελάνι έχει χυθεί άλλωστε για τις ευεργετικές ιδιότητες όλων αυτών σε κορμί και ψυχή, όμως πόσοι από εμάς πραγματικά έχουμε συνειδητοποιήσει την ουσία;

Η Γυμναστική –με την ευρύτερη έννοια του όρου- είναι η διαδικασία στην οποία αξίζει να υποβάλλουμε το σώμα μας, προκειμένου να είναι αισθητικά ωραίο αλλά κυρίως ΥΓΙΕΣ. Και όχι μόνον αυτό, καθώς πέρα από τα εμφανή αποτελέσματα, συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχικής υγείας και συναισθηματικής ισορροπίας. Θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει αγχολυτική διαδικασία, αποβάλλοντας μέσω αυτής όλο το στρες της καθημερινότητας.

Γιατί άρχισα και γιατί δεν θα σταματήσω

Όλα αυτά είναι λίγο έως πολύ γνωστά σε όλους μας… στο θεωρητικό κομμάτι, γιατί στο πρακτικό, φαίνεται να υστερούμε. Η πραγματική αξία της εκγύμνασης του σώματος, τείνει να αμφισβητηθεί από εμάς τους ίδιους, όταν χάνουμε το μέτρο και την πραγματική αιτία για την οποία το κάνουμε, όταν αγωνιωδώς «τρέχουμε» στα γυμναστήρια λόγου χάρη, εστιάζοντας στις ενδυματολογικές προτιμήσεις τις δικές μας και των υπολοίπων, στα «Απολλώνια» κορμιά τα οποία θέλουμε άμεσα να αποκτήσουμε –ιδίως στις καλοκαιρινές περιόδους-, όταν κρίνουμε είτε θετικά είτε αρνητικά τα σώματα άλλων και αποζητάμε τα κολακευτικά σχόλια για την εκάστοτε αλλαγή μας.

Ένα άγχος μας κατακλύζει για το πρόγραμμα των ασκήσεων, το οποίο αποζητάμε να είναι τέτοιο ώστε τα αποτελέσματα να είναι ΑΜΕΣΑ, καταφεύγοντας ακόμη και σε σκευάσματα πολλά υποσχόμενα. Στην προσπάθειά μας να μειώσουμε τις ανασφάλειές μας για την εξωτερική μας εμφάνιση, μειώνουμε στην πραγματικότητα την ουσία αυτού που κάνουμε, με αποτέλεσμα να ξεκινάμε, να διακόπτουμε και πάλι από την αρχή… Ακόμη και σε παρέες κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι συζητήσεις-αναμετρήσεις, σχετικά με το ποιος/α κατάφερε να κάνει περισσότερους κοιλιακούς λόγου χάρη ή έβγαλε σε πέρας το πρόγραμμα αδιαμαρτύρητα κ.ά., με αποτέλεσμα να έχουμε ανθρώπους που γυμνάζουν περισσότερο τη γλώσσα παρά το σώμα!

Η φυσική δραστηριότητα και ο ρόλος της στην υγεία και διατήρηση βάρους

Αθλήσου-Ασκήσου, αλλά να ξέρεις το γιατί! Πίσω από κάθε αποτέλεσμα, κρύβεται πάντα η αντίστοιχη αιτία.

Προσπάθησε να τη βρεις και να αναλογιστείς γιατί το κάνεις:
× Επειδή το κάνουν οι φίλοι/ες σου
× Για να αποσπάσεις κολακευτικά σχόλια
× Για να έχεις κάτι να κάνεις
× Επειδή πλησιάζουν οι διακοπές

Αιτίες τέτοιου τύπου απλά υποβιβάζουν το είναι σου.

Το κάνεις γιατί:
– Θέλεις να είσαι υγιής
– Αποτελεί τρόπο ζωής
– Επιδιώκεις ευεξία σωματική και ψυχική
– Θέλεις να μειώσεις τον κίνδυνο παθήσεων
– Το θεωρείς μέσο αποβολής άγχους

Εάν η απάντηση σε όλα αυτά είναι θετική, τότε βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο… Και για το τέλος, μην ξεχνάς το πιο σημαντικό: Μη συγκρίνεις, μην ανταγωνίζεσαι, μην αντιγράφεις (ιδίως λανθασμένα πρότυπα) και κυρίως ΜΗ βιάζεσαι. Το λέει άλλωστε και η ίδια η λέξη: ΒΙΑ-ζεσαι… ασκείς βία στον εαυτό σου να επιτύχει κάτι σε χρόνο ουτοπικό, με αποτέλεσμα να μην έχεις «νου υγιή και σώμα υγιές», αλλά νου νοσηρό και σώμα ασθενές… Και όπως έχει πει και ο Διογένης (κυνικός Φιλόσοφος): «Ο αθλητισμός ωφελεί μέχρι να κοκκινίσουν τα μάγουλά σου. Από ‘κει και πέρα είναι βλαβερός και καταστρέφει το μυαλό».

 

 

Αθηνά Γραμμόζη

Via:enallaktikidrasi.com

morethanawoman

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Fresh News

Το site morethanawoman.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας