Μαζί στην πρόληψη, μαζί στην αντιμετώπιση

Γράφτηκε από την  Νοε 20, 2013

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού, που διοργάνωσε τον προηγούμενο μήνα, στο Μετρό Συντάγματος, η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού - ΕΧΕΜ, με πρόεδρό της τον Καθηγητή Χρήστο Μαρκόπουλο.

Με σύνθημα «Είμαστε μαζί στην πρόληψη και αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού», χειρουργοί μαστού, ακτινοδιαγνώστες και γενετιστές, όλοι μέλη της ΕΧΕΜ, παρείχαν κατ’ ιδίαν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε 650 γυναίκες, σε ειδικά διαμορφωμένα ιατρεία στο χώρο, ενώ ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσέφερε στις ενδιαφερόμενες προνομιακό «πακέτο» προληπτικού ελέγχου.

Περισσότερες από 50.000 γυναίκες ενημερώθηκαν με έντυπο υλικό, παρακολούθησαν σε video πώς γίνεται η ψηλάφηση, άκουσαν τις ομιλίες έγκριτων ιατρών και συμμετείχαν σε ανοιχτή συζήτηση με αυτούς.

Τη μεγάλη αυτή εκδήλωση στήριξαν με τη εθελοντική τους εργασία οι γυναικείες οργανώσεις ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, Κ.Ε.Φ.Ι., καθώς και πολλοί φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, οι εταιρείες GENEKOR, ASTRAZENECA, PFIZER, DERMACEUTICALS, ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό FORMA. 

Δώρα Ρουμελιώτη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Fresh News

Το site morethanawoman.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας